23 collos kijelző az Apple-től

Az Apple a tokiói MacWorld Expo szakkiállításon mutatta be a Cinema Display folyadékkristályos képernyő legújabb, 23 coll átlós képméretű, megnövelt felbontású változatát

Az új megjelenítő által támogatott legnagyobb (natív) felbontás 1920*1200 képpont, ami elegendő a High Definition Television (HDTV) anyagok számára is. Az új képernyő az Apple Final Cut Pro szoftver számára pedig már elég területet biztosít a HDTV tartalom szerkesztéséhez is.

Az aktív-mátrix folyadékkristályos technológiára épülő Apple Cinema HD Display teljesen digitális úton csatlakozik a számítógéphez a minél tökéletesebb képminőség érdekében. Szemben az analóg csatlakozókkal felszerelt más lapos monitorokkal, a Cinema HD képernyő a digitalis jelátvitelnek köszönhetően teljesen torzításmentes geometriát biztosít. Az alig több, mint 5 cm vastag készülék 16:10-es képarányt kínál, mely ideális a kiadványszerkesztő és műszaki dokumentációs felhasználások számára is, mert például lehetővé teszi oldalpárok együttes szerkesztését is. 24-bites színmélységet támogat, és 160 fokos látószöget biztosít.

 A monitor az Apple ADC csatlakozóját használja, mely egy kábelen juttatja a monitorba a video- és USB jelet, valamint a tápfeszültséget, nagy mértékben leegyszerűsítve a számítógépet körülfogó kábelrengeteget, ezen kívül tartalmaz egy kétkapus USB-elosztót is.

A 23"-os Apple Cinema HD Display áprilisban kerül forgalomba.