A szingapúri vállalat hordozható MP3-lejátszója az otthoni hifihez csatlakoztatva számítógép nélkül is képes MP3- vagy WAV-fájlok létrehozására.

A Nomad Jukebox 3 nagy kapacitásó, 20 GB-os merevlemezt kapott, a készülék a PC-hez SB1394 szabványon kapcsolódik. A Nomad 3 98 decibeles jel-zaj aránnyal rendelkezik, az integrált EAX-technológia révén pedig képes a különböző mértékben hangos zeneszámok hangerejének szinkronizálására és a lejátszás dinamikájának az adott helység hangviszonyaihoz történő igazítására.

A lejátszó alkalmas fotók, szöveg vagy videofájlok tárolására és kezelésére is. Az új Nomad képes gyakorlatilag bármilyen optikai vagy analóg input fogadására, amit valós időben, előerősítés nélkül közvetlenül kódol át MP3- vagy WAV-formátumba. A lejátszó támogatja a Windows Media Audio formátumot is. A tartalomban való navigálást, illetve a testreszabott zenelisták létrehozását egy görgető kerék segíti. A Jukebox 3 22 órán keresztül működik telepről. A lejátszóhoz járó szoftvercsomagban a Creative PlayCenter a zenei anyagok rendezését végzi, a nem zenei jellegű anyagok kezelését pedig egy fájlkezelő szoftver végzi.

Korábban:

Külső Sound Blaster a Creative-tól

Ugrásszerűen nő az MP3-lejátszók népszerűsége