A First Person Shooter játékok fejlesztői általában próbálnak olyan főhőst kitalálni játékaikhoz, kiket az ember nehezen tudna elképzelni más műfajú programban. Aligha lehet vitás, hogy a Stallone által életre keltett képregényhős, Dredd bíró is tökéletesen beletartozik ebbe a kategóriába.

Elsőként szögezzük le, hogy a játék története nem a Sylvester Stallone főszereplésével bemutatott film leképzése, hanem egy vadonatúj mese, mely sokkal jobban hasonlít a képregény sorozat epizódjainak konfliktusaihoz.

Mint a képregényekben, Dredd bíró a játékban is meglehetősen nagy hatáskörrel rendelkezik. Nemcsak kinyomozza a bűntényeket, de nyomban ítéletet is hirdet a helyszínen, mely akár halál is lehet. Ehhez persze szükség van a törvény szavánál hatékonyabb fegyverekre is, és Dredd nem szűkölködik ezekben. A puskákhoz, pisztolyokhoz, és egyéb, a törvény betartására ösztökélő eszközhöz számos lőszer is hősünk rendelkezésére áll, a robbanótöltettől a páncéltörő golyón át a napalm módjára az ellenfélnek meleg perceket szerző lőszerig, vagy a nyomkövető skulóig.

Hogy melyik lőszert mikor használjuk, azt érdemes a helyzet függvényében megválogatni. Ha egy kemény ellenfelet akarunk harcképtelenné tenni, használjuk a robbanógolyót, ha sokan jönnek, érdemes a napalm-szerű töltényt betárazni, míg a sarkok mögött leselkedő gazfickókat a nyomkövető tölténnyel okíthatjuk a törvényre.

Akik játszottak a Battlefield 1942-vel, szoknak ismerős lehet az a módszer, hogy a célkereszt mérete csökken, hogyha mozgunk, vagyis kisebb eséllyel találjuk el az ellenséget futás közben. Persze ha elég kemény legények vagyunk meg is állhatunk, de ekkor nem csak mi fogunk könnyebben célozni, hanem minket is könnyen találnak el.

A játék a Rebellion által fejlesztett Asura grafikus motort használja. Ez lesz az első, erre a motorra épülő játék, de a Rebellion máris tervezi a motor további használatát. A képregény sorozat hangulatának visszaadásához elengedhetetlen a fények és árnyak jól eltalált használata, úgyhogy nem meglepő, hogy saját enginnel vágtak a feladatnak.

Dredd bíró szerepében mind egy-, mind többjátékos küldetések során tetszeleghetünk. Az egyjátékos missziókat választva mindig van egy központi, feltétlen megoldandó feladat, valamint számos mellékküldetés. Ugyan Dredd bíró meglehetősen nagy szabadságot élvezhet a törvény védelme terén, ha elkezdjük gyilkolni a „még ártatlan” kategóriába tartozó polgárokat, hamarosan megfosztanak rangunktól. Többjátékos módban nemcsak Dredd bíróval, hanem a képregények többi szereplőivel – Demarco Pi, Anderson bíró - is belevethetjük magunkat a harcokba.

A Dredd bíró kalandjait feldolgozó képregények rajongói közül sokan húzták a szájukat a film láttán, és kérdés, hogy hogyan fognak reagálni a játékra, mely ugyan csak egy ügyességet próbáló FPS, de mint említettük, Dredd bíró nem is illene bele egy összetettebb műfajba.