Online zeneboltot nyit Európában a Microsoft

Vágólapra másolva!
A szoftveróriás a rivális Apple-éhez hasonló online zeneszolgáltatást indít útjára Nyugat-Európában.
Vágólapra másolva!

A különböző országokban eltérő, de a Microsoft MSN szolgáltatásának márkanevéhez kapcsolódó néven lesz elérhető a társaság letölthető zenéket kínáló boltja, melynek üzemeltetését az On Demand Distribution (OD2) nevű cég végzi majd. A szolgáltatás a Windows operációs rendszerekben megtalálható Windows Media Player szofter 9-es verziójával lesz elérhető, s a felhasználóknak a letöltés után kell majd 0,75-0,99 eurós díjat fizetniük zeneszámonként.

A Microsoft internetes zeneboltja csütörtökön elsőként az Egyesült Királyságban kezdi meg működését egy 200 ezer zeneszámot tartalmazó katalógussal, amelyet öt nagy lemezkiadó kínálatából válogattak össze. Szeptembertől a letölthető zenefájlokat kínáló online üzlet Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból és Belgiumból is elérhető lesz - áll a vállalat közleményében.

Mint ismeretes, a rivális Apple tavasszal Észak-Amerikában indított be internetes zeneszolgáltatást, amely nagy népszerűségnek örvend. A társaság iTunes nevű netes boltja jelenleg Macintosh számítógépekről érhető el, és 99 centes darabáron kínál letölthető zenéket AAC formátumban, viszonylag laza másolásvédelmi feltételek mellett.