GPRS-korlátozásokat vezetne be a Vodafone

Február közepétől adatforgalmi korláttal szembesülhetnek a Vodafone nagy adatforgalmat bonyolító GPRS-előfizetői. A vállalat a korlátot a szolgáltatás hatékonyságának fenntartása érdekében vezetheti be.

A Vodafone 2003. január 27-én közleményben értesítette ügyfeleit arról, hogy február 12-től módosítja Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) GPRS adatátviteli szolgáltatásokra - WAP és internet - vonatkozó részét. A módosítások révén a vállalatnak lehetősége nyílik majd arra, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az előfizető annak hatékonyságát csökkenti, vagy egyéb módon csorbítja, vagy megszakítja azt.

Vodafone GPRS

A GPRS csomagkapcsolt mobil adatátviteli technológiát támogató eszközökkel lehetséges az internetre csatlakozni - ha az adott hálózat támogatja. A Vodafone szolgáltatását a tavalyi indulás óta sok kritika érte többek között stabilitása miatt, illetve azért, mert a szolgáltató nem üzemeltet az e-mailek küldéséhez szükséges SMTP szervert. Átalánydíjas GPRS-csomaggal a hazai piacon még a Pannon GSM képviselteti magát, ám ez a cég eleve  korlátokkal kínálja szolgáltatását, állítása szerint a megfelelő minőség biztosítása érdekében.

Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója tavaly október végén az [origo]-nak adott interjújában már utalt arra, hogy a cég a jövőben be fog vezetni olyan szabályokat,  amelyekkel elejét tudják venni annak, hogy egyes felhasználók óriási adatforgalma miatt az adott cellában lévő többi felhasználó ne tudja használni az internetet.

A társaság 2002. július 15-én, a hazai piacon elsőként vezetett be átalánydíjas internetet GPRS-képes mobiltelefonnal rendelkező havidíjas ügyfelei számára. A szolgáltatás használati díját 1 évig, azaz 2003. július 15-ig garantálják az ügyfeleknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK