Kína: spammel az illegális plakátok ellen

Automata telefonspammelő rendszerrel kívánják visszaszorítani a kínai hatóságok a köztereket elárasztó illegális hirdetések számát.

Beszámolók szerint az elmúlt évek során a kínai városok köztereit  képeslap nagyságú hirdetések lepték el, melyeken a hamis személyazonossági igazolványoktól kezdve a hamis egyetemi diplomáig mindenfélét reklámoznak kihelyezőik.

A hatóságok egy számítógépes rendszerrel kívánják elvenni a kedvét az illegális hirdetőknek. A rendszerbe betáplálják a hirdetésekben szereplő mobiltelefon-számokat, melyeket a gép 20 másodperces intervallumokban folyamatosan felhív.  Ha a telefont felveszik, tulajdonosa egy előzetesen rögzített üzenetet hallgathat meg, melyben felhívják figyelmét, hogy az engedély nélküli reklámok elhelyezésével megsértette a törvényt. Az adott telefonszámot  előzetesen próbahívásokkal ellenőrzik, és csak megfelelő jóváhagyás után indítják be a komputeres hívásrohamot, melyet csak az illegális hirdetőre kirótt büntetés megfizetése ellenében állítanak le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK