Megjelent a népszerű képmanipuláló program legújabb, 8-as verziója, amely alacsony ára ellenére számos igen fejlett funkcióval bír, így jó eséllyel indulhat versenybe a nagy gyártók szoftvereivel szemben is.

Forrás: ORIGOA Paint Shop Pro 8-as verziója számos képmódosító szűrővel bővült, ezek segítségével például beállíthatjuk a helyes árnyalatterjedelmet, a legsötétebb, illetve a legvilágosabb pontok megadásával. Emellett az optikai hibákból eredő torzításokat korrigálhatjuk a szoftverrel. A portréfotózás során használatos lágyítószűrők hatását érhetjük el a Soft Focus nevű effekttel, míg más eszközökkel érdekes nyomdatechnikát utánzó hatásokat produkálhatunk: a kép bizonyos pixeleit cserélhetjük pontokra, négyzetekre, vonalakra tetszőleges rácsszöget alkalmazva. A Seamless Tiling and the Offset filterrel pedig végtelenített háttérképeket, sormintákat állíthatunk elő saját felvételeinkből.

Lehetőségünk van az új Paint Shop Próval perspektívakorrekcióra, a dülöngélő képek kiegyenesítésére, a képek torzítására háló mentén,  valamint azok "csavarására". Igen hasznos lehet a Background Eraser eszköz, mely képes elválasztani a témát a háttértől, s csak a háttérből töröl. Továbbfejlesztették a festőeffektet, melyben most már egyedi ecsetbeállításokat hozhatunk létre és tölthetünk le.

Jelentős változáson ment keresztül a felhasználói felület, illetve a kezelés is. Számos eszköz készült a minél hatékonyabb munka érdekében: lehetőség van makrók alkalmazására, létrehozására. További lehetőség, hogy a Paint Shop Prót saját szokásainkhoz igazíthatjuk, kezelőfelülete testreszabható. A Paint Shop Pro 8 harminc napig ingyenesen használható változata letölthető az [origo] SzoftverBázisról, a teljes verziót pedig 99 dollár ellenében lehet letölteni a fejlesztő Jasc Software honlapjáról.