A Sony bejelentette, hogy az idén új tévéhez csatlakoztatható, film- és zenelejátszásra alkalmas, valamint digitális videóként is funkcionáló játékgépet dob piacra Japánban, PSX néven.

Az idei évben a szigetországban debütáló eszköz Playstation 2 konzol alapjaira épül majd, ám a játékok mellett multimédiás funkciókkal is felvértezik. A PSX néven piacra kerülő eszköz beépített tv-tunerrel és DVD-író/olvasó meghajtóval lesz felszerelve, így digitális videorekorderként is használható lesz. A PSX saját merevlemezzel rendelkezik majd, melyen játékokat, zenefájlokat és videoanyagokat egyaránt raktározhat majd a felhasználó.

A multimédiás funkciókkal rendelkező játékgép elsőként Japánban lesz megvásárolható valamikor az idei évben, míg Európában és az Egyesült Államokban várhatóan a jövő év elején debütál majd. A Sony május közepén jelentette be, hogy 2004 végén a Playstation konzol hordozható változatát dobja piacra. A Nintendo Game Boy riválisául szánt eszköz a vállalat közlése szerint  a 3 dimenziós grafikájú játékok futtatása mellett DVD-minőségű videoanyagok lejátszására is képes lesz, s egy újfajta optikai lemezes tárolóegységet fog használni.