Tükörként is funkcionál az új lapos televízió

Szupervékony, speciális falra akasztható tévékészüléket mutatott be a Philips. A Mirror TV-n akár borotválkozás közben is nyomon követhetjük a híradót, vagy letölthetjük e-mailjeinket.

A holland elektronikai vállalat televíziókészülékének lényege a tükörfelületbe integrált LCD-kijelző. A kijelző csak a speciális polarizált technikát alkalmazó tükör egy részét teszi ki és kikapcsolt állapotban minden külső jel nélkül illeszkedik a tükörbe, bekapcsolása után azonban teljes értékű folyadékkristályos képernyőként üzemel.


A falra akasztható, illetve falba besüllyeszthető tévécsalád első kereskedelmi forgalomban is kapható tagjai már az idén elérhetőek lesznek 17, 23 vagy 30 collos képméretekben az Egyesült Államokban és Európában. A nyár elején bemutatott változatokat elsősorban szállodák és egyéb professzionális felhasználók számára ajánlják. Műszaki szempontból a Mirror TV további érdekességeket is kínál, így speciális kábel- és tévéműsorokat foghatunk vele, ezen kívül felhasználható lesz a számítógéppel történő összekötésre, kvázi LCD monitorként felhasználható.

A Mirror TV otthoni felhasználásra szánt első változatai 2005-től lesznek kaphatóak.