Döntőbizottsági eljárás a Matáv ellen

Az Interware Rt. Hírközlési Döntőbizottsági eljárást indított a Matáv Rt. ellen a  távközlési szolgáltató által előterjesztett Hálózati Hozzáférési Szerződések feltételeinek orvoslására.

Tájékoztatása szerint az internetszolgáltató nem tudja elfogadni a Matáv által ajánlott szerződési feltételeket, melyek szerint a társaság 14 alapzónára osztja a budapesti primer körzetet. Így a jelenlegi feltételekkel szemben jelentős többletkiadásra szeretné kényszeríteni az internetszolgáltatókat jövő év január 1-től.

Az Interware sajnálatosnak tartja, hogy így a jelenleg keveset internetező, kisfelhasználók számára legolcsóbb internetezési forma, a telefonon keresztüli (dial-up) internetelérés léte veszélybe kerülhet. A cég elfogadhatatlannak tartja a Matáv azon törekvését, miszerint az internetszolgáltatók számára biztosított díjmegosztási bevételt a Hálózati Hozzáférési Szerződésen keresztül próbálja visszavenni a szolgáltatoktól, így ellehetetlenítve például az ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatásokat - áll a szolgáltató közleményében.

(A Matáv Rt. az [origo]-t kiadó Axelero Internet Rt. tulajdonosa.)