Az ellopott kódrészlet miatt a tovább késik a Half Life 2 megjelenése. A kiadó tájékoztatása szerint még karácsonykor sem találkozhatunk a boltokban a legendás FPS játék második részével, olvashattuk a szomorú hírt ma a BBC News címoldalán.

Korábban már tudósítottunk a legendás akciójáték késéséről, bár akkor még csak pletykák keringtek annak okairól. Most azonban hivatalosan is bejelentette a Vivendi Universal, hogy az ellopott kódrészletek miatt a vártnál nagyobb késlekedést szenved a Valve játékának megjelenése.
A Valve fejlesztői hivatalosan is megerősítették, hogy a világhálón terjedő fájl valóban a készülő játék szoftveres alapjait tartalmazza, melyet hackerek tulajdonítottak el a cég számítógépes hálózatán keresztül. Az ellopott adatok között van a játék most fejlesztett fizikai motorja, teljes hangrendszere is.
A kiadó továbbra is sokat vár a Half Life 2 megjelenésétől, hiszen az első rész különböző verzióiból összesen kb. nyolcmillió darabot adtak el.
A fejlesztők öt éve dolgoznak a folytatáson, ami rekordnak számít az általában 2-3 éves fejlesztési időszakokra tervezett játékok között, és ezzel a késéssel jó eséllyel le is maradnak a vetélytársakkal folytatott versenyfutásban. 
A csalódott játékosoknak a kiadó továbbra sem adott pontos megjelenési időpontot, a fejlesztők pedig rajongóik segítségét kérték a felelősök megtalálásához.