A C3 Alapítvány tizenévesek számára meghirdetett informatikai pályázatára 633 pályamű érkezett, melyek között vakoknak szánt hangos számológép és logikai játék egyaránt megtalálható volt.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Szabadfogású számítógép címmel szeptemberben hirdetett versenyt az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiatalok számára. A megmérettetésen bármilyen komputerrel készült pályaművel - például játékkal, videofelvétellel, animációval, honlappal, más szoftverrel vagy akár robottal is indulni lehetett november 3-ig. A versennyel a szervezők a formális számítástechnikai ismereteket meghaladó, ötletes pályamunkák megalkotására, s az internet adta lehetőségek újszerű felhasználására kívánták ösztönözni a résztvevőket.

A Szabadfogású számítógép versenyre 633 darab érvényes pályamű érkezett, többek között Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is. Mivel a nevezők közül sokan csapatban dolgozva készítették alkotásaikat, a résztvevők teljes létszáma 750 főt tett ki.

A szakemberekből és művészekből álló zsűri 44 pályaművet talált érdemesnek a díjazásra, figyelembe véve a bennük alkalmazott kreatív ötleteket, tartalmat és megoldásokat, de figyelembe vették az egyes pályázók életkorát is az elbíráláskor. A legfiatalabb versenyző egyébként egy 4 éves kislány, aki Lánybálna című, számítógéppel készített rajzával került a győztesek közé.  A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhettek: így többek között  [origo] ösztöndíjat (havi 100 ezer forint ösztöndíj 1 évre), HP noteszgépet, Axelero szélessávú internet-előfizetést, HP digitális fényképezőgépet és pendrive-ot a Sulinettől.