Új fotóprinter a Sanyótól

Kifejezetten digitális képek 10x15 cm-es méretben való kinyomtatásához kifejlesztett fotónyomtatót mutatott be a Sanyo.

A Sanyo DVP-P1 hőnyomtató, így az egyes színeket (sárga, magenta és cián) egymás után nyomtatja a papírra, azonban egy új megoldásnak köszönhetően mindezt jóval gyorsabban teszi, mint az eddigi hőnyomtatók. A színek felhordása után egy védőréteg is kerül a papírra, melynek köszönhetően a kép sokáig ragyogó színű, ellenálló marad - a gyártó szerint akár 100 évig is. A DVP-P1 egy 10x15 centiméteres keret nélküli fényképet akár 40 másodperc alatt is elkészíthet.

A képek közvetlenül memóriakártyáról (CompactFlash Type I, II, Microdrive, SmartMedia, MemoryStick, SecureDigital, MultiMediaCard, illetve CF adapterrel xD) vagy USB kábelen keresztül a PictBridge szabvény segítségével digitális kameráról nyomtathatók. Hatféle nyomtatási mód elérhető: Indexkép az összes állományról, Indexkép a kijelölt képekről, DPOF üzemmód, ahol a nyomtatás a fényképezőgépen beállított DPOF adatok szerint történik, ID módban egy állomány kerül több méretben ugyanarra a lapra, és természetesen lehetséges egy, vagy az összes kép kinyomtatása teljes méretben.

A nyomtatót úgy tervezték, hogy minél egyszerűbb legyen a használata. Ezt segíti a nagy méretű LCD, a praktikus festékkazetta, a papírtartó. A felépítésből adódik, hogy a nyomtatáskor sincs szüksége több helyre az eszköznek, mivel sem a lapadagoló, sem a kész képek tárolására szolgáló tálca nem emelkedik ki a nyomtatóból. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK