Rangsor készült a legjobb netkávézókról

Vágólapra másolva!
A Yahoo rangsort készített a világ különböző tájain működő netkávézókból.  A legelegánsabb intézménynek a moszkvai Vörös tér egyik klubját találták, míg az egyik legkülönösebb helynek egy nethozzáférést is kínáló amerikai mosoda bizonyult.
Vágólapra másolva!

Kinek jutna eszébe, hogy a világhálón böngészhet egy San Franciscó-i automata mosodában, pedig az ott üzemelő Brain Wash (Agymosás) nevet viselő internet kávéház a - Yahoo Mail világméretű felmérése szerint - a világ legkülönlegesebb helyen működő ilyen intézménye.

Egy másik kiemelt - ugyanezen felmérés szerint - a moszkvai Vörös tér egyik előkelő klubjában lévő Phlegmatic Dog (Flegma Kutya) nevű műintézet. A helyet a világ legelegánsabb internetkávéházának minősítették, amely "a kényelmet és a magas műszaki színvonalat egyesíti magában". A Yahoo a világ első internetkávéháza, a londoni West Enden működő Cafe Cyberia megnyitásának 10. évfordulója alkalmából - sokat utazók szavazatai alapján - rangsorolta különböző szempontok szerint a világ internetkávéházait. Nagy-Britania legjobb ilyen helyének a felmérés szerint a brightoni Cafe Curve (Görbe Kávézó) bizonyult, míg a Legkiesebb internetkávézó címét egy Timbuktuban (Maliban) lévő, nemzetközi kezelésben lévő intézmény kapta.

A londoni Cafe Cyberia megnyitása óta eltelt egy évtizedben a világ 171 országában mintegy 20 000 internet kávéház nyílt. "Annak ellenére, hogy az elmúlt években az internet robbanásszerűen tört utat magának a munkahelyeken és az otthonokban egyaránt, az internetkávéházak ma is ugyanazt a szerepet töltik be, mint tíz évvel ezelőtt. Ezek a helyek a kibernetika nemzedékének postahivatalai" - nyilatkozta Eva Pascoe, a Cafe Cyberia egyik alapítója.