3G-roaming a T-Mobile-nál

Vágólapra másolva!
A T-Mobile hazai leányvállalata bejelentette, hogy havidíjas ügyfelei - arra alkalmas mobilkészülékkel - december közepétől három európai országban  igénybe vehetik az ott már működő harmadik generációs mobilszolgáltatásokat.
Vágólapra másolva!

A harmadik generációs (3G, UMTS) szolgáltatást támogató mobil kézi készülékkel vagy kártyatelefonnal rendelkező ügyfelek december 16-ától a T-Mobile német, brit és osztrák leányvállalatának hálózatára kapcsolódva vehetik igénybe a szolgáltatást.

A 3G roamingot az ügyfelek meglévő SIM-kártyájukon keresztül használhatják, a hazai T-Mobile GPRS roaming tarifájával megegyező összegért. Mint ismeretes, a harmadik generációs mobilszolgáltatás körülbel egy ADSL-kapcsolattal közel azonos sebességű, azaz 384 kbps-os sebességű adatátvitelt tesz lehetővé, míg a jelenleg elterjedt GPRS adatátvitel sebessége a modemes kapcsolatokéhoz hasonló (30-50 kbps).

Magyarországon a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) idén nyáron írta ki a 3G mobilszolgáltatásokra vonatkozó tendert. A pályázat nyomán hazánkban 2006 elején elindulhatnak a harmadik generációs mobilszolgáltatások, bár a T-Mobile korábbi bejelentése szerint már a jövő évben elérhetővé tenné azt elsőként Budapest belvárosában.