A mobiltársaságok közül harmadikként a Pannon GSM is beszámolt a mobil telefonszám-hordozhatóságra való előkészületeiről. A szolgáltató áprilistól fogadja az igényeket.

Közleménye szerint a Pannon GSM április 1-étől megadja a regisztrációs lehetőséget azon leendő előfizetőknek, akik a május 1-étől igénybe vehető lehetőséget kihasználva úgy döntenek, hogy korábbi telefonszámukat megtartva Pannon-előfizetést választanak. A jelentkezéseket a Pannon GSM bemutatótermeiben, a cég internetes oldalán és egy SMS-számon fogadja majd a társaság. A megjelent rendelet szerint a szolgáltatóváltás az ügyfelek számára díjmentes, akár feltöltőkártyás, akár számlás díjcsomagot választó ügyfelekről van szó - közölte a társaság.

A törvény és a vonatkozó kormányrendelet értelmében a mobilszolgáltatóknak május 1-jétől kell lehetővé tenniük az ügyfelek számára, hogy a jelenlegi számuk megtartása mellett válthassanak szolgáltatót. Az Elektronikus Hírközlési Törvény szerint a vezetékes telefonszolgáltatók már január 1-től kötelesek biztosítani a számhordozhatóságot.

A szolgáltató tarifacsomagjai már ma sem tesznek különbséget a különböző hálózatokba irányuló hívások között a díjszabást illetően, ami azt jelenti, hogy az előfizetőknek május 1-e után sem jelent gondot, hogy a hívott szám melyik hálózathoz tartozik: ugyanazt az árat fizetik minden hívásért, függetlenül attól, hogy a hívott fél melyik szolgáltató ügyfele, illetve szolgáltatót váltott-e vagy sem - tájékoztatott a Pannon GSM.