A Yahoo internetes óriáscég már az idei évben megnyitja online aukciós szolgáltatásának kínai verzióját - jelentette be a vállalat. A cég több területen is megjelenik a gyorsan fejlődő ázsiai internetpiacon.

Az internetes árverési honlap néhány hónapon belül megkezdi a működését - jelentette be Jerry Yang, a vállalat egyik alapítója. A Reuters tudósítása szerint a Sina.com helyi portállal közösen indított szolgáltatást magánszemélyek, valamint kis- és középvállalkozások számára szánják. Pénzügyi részletekről nem esett szó, a bejelentést kommentálva azonban Yang elmondta: a Yahoo a kínai piacon való megjelenését elsősorban hosszú távú befektetésnek szánja. A vállalat az elmúlt év óta több lépést is tett Kelet-Ázsia felé,  így felvásárolt egy webes keresési eljárásokat fejlesztő szoftvercéget, s beszállt egy online játékot kínáló kínai és dél-koreai vállalkozásba.

A világ egyik leggyorsabban fejlődő internetpiaca a kínai, jelenleg az Egyesült Államok után az ázsiai országban található a legtöbb, mintegy 80 millió internetező.