A weben és e-mailben is elérhető hétfőtől a napi evangélium azok számára, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy kézbe vegyék a szentírást vagy eljussanak a templomba, de van számítógép a közelükben.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) irodaigazgatójának közlése szerint a Hirdessétek az evangéliumot! elnevezésű új szolgáltatásának lényege, hogy az egyház aznapi liturgiájához kapcsolódó teljes evangéliumi részt megjelenítik a Szombathelyi Egyházmegye honlapján, és a szöveget az automatikus levelezőlistára feliratkozók reggelente ingyenesen megkapják e-mailben - mondta Horváth István Sándor.

Tájékoztatása szerint a megvalósulást a Szombathelyi Egyházmegye és az MKPK informatikusainak közös munkája tette lehetővé. Az irodaigazgató II. János Pál pápa szavait idézve kiemelte, hogy az internet az evangélium hirdetésének új fóruma. "Használjuk jóra, értéket próbáljunk továbbadni" - hangsúlyozta Horváth István Sándor, hozzátéve: a mindennapos lelki táplálék sok ember számára hasznos lehet.

Horváth fontosnak nevezte, hogy az a szövegrész olvasható a világhálón és az elektronikus üzenetben, amely az egyház mindennapi liturgiájához kapcsolódik, vagyis világszerte minden katolikus szentmisén elhangzik. Rámutatott arra, hogy az egyház korábban indított mobiltelefonos szolgáltatása, az sms-ben továbbított Örömhír-üzenet a meghatározott karakterekből adódóan korlátozott terjedelmű, míg az internet lehetővé teszi a teljes evangéliumi szöveg ingyenes közlését.