Az autóversenyeknek egy igen egyedi kategóriáját képezik azok a játékok, melyekben apró autókkal száguldozunk olyan helyszíneken, mint a konyha vagy egy iroda. Ebbe a kategóriába sorol be a Blade Interactive munkája, a Room Zoom is.

Mikor az ember unottan ül a kádban vagy támaszkodik az asztalára irodájában, gyakran ötlenek agyába igen furcsa gondolatok. Ilyen gondolat lehet például az, hogy milyen lenne összemenni picire, és egy hozzánk méretezett autóval száguldozni az irodában vagy a kádnak otthont adó fürdőszobában. Az ehhez hasonló ötletek nyomán születnek meg az olyan autóversenyes játékok, mint amilyen a Lego Racers sorozat, a Re-Volt, vagy amilyen a Blade és a Jaleco próbálkozása, a Room Zoom is.

A programban több játékmód közül választhatunk, de sajnos ezek mindegyikében csak a gép irányította ellenfelekkel szállhatunk szembe. A legegyszerűbb az egyszeri verseny, melyben egy kiválasztott autóval száguldozunk a hét pálya valamelyikén. Ez a mód összekapcsolódik a bajnoksággal, mivel csak a championship módban elért jó eredményeinkkel tehetjük hozzáférhetővé valamennyi autót és pályát, és ez igaz az egyedi futamra is.

Az említett bajnokságban három versenycsoportban bizonyíthatjuk ügyességünket és gyorsaságunkat, mely csoportokban egyenként négy-négy verseny kapott helyet. Sajnos ezek a versenyek a nehézséget illetően nem válnak fokozatosan keményebbé, hanem egyszerűen a véletlen szeszélyének megfelelően követik egymást. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, az első három hely valamelyikének megcsípése a cél. Menteni csak a versenyek között lesz lehetőségünk, ami kissé unalmassá teheti a játékot.

Maguk a versenyek kétségtelenül nagyon felpumpálják az emberben az adrenalint. Ez nem is csoda, hiszen egyáltalán nem csak a gyorsaságunkkal utasíthatjuk magunk mögé vetélytársainkat, hanem egész nyugodtan ki is lökhetjük őket a pályáról, valamint bevethetjük a pályákon elhelyezett power-upokat is. Ezek között a power-upok között akadnak támadó jellegűek, mint a tűzlabda, a villám, vagy a rakéták, míg másokkal, mint például a pajzzsal saját magunkat védelmezhetjük meg. A pályákon ráadásul nagyon gonoszul elhelyezett akadályokkal, illetve csapdákkal is találkozunk, mik következtében nagyon könnyen utolsó lehet az elsőből.

A pályákon azért nem csak olyan objektumok találhatók, melyek kifejezetten a velünk való kitolás kedvéért kerültek oda. A számos rámpát, fordítót, ugratót és egyebet kihasználva igazán látványos manővereket is végrehajthatunk. Az autók irányítása nem túl nehéz feladat, habár igaz, hogy nagyon érzékenyen reagálnak a "kormánymozdulatokra". Ha leesünk egy tárgyról, vagy kilöknek bennünket, akkor nyomban visszakerülünk a pályára, úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Az ellenfeleket vezérlő mesterséges intelligencia vagy nem tartozik a legfejlettebbek közé, vagy a fejlesztők úgy képzelték el a versenyeket, hogy mindenféle őrülttel hozott össze bennünket a sors. A versenytársak - habár inkább a ránk vadászó bűnöző kifejezés jobban illene rájuk - egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy a cél a verseny megnyerése, és saját, valamint autójuk épségét sem kímélve próbálnak meg minden eszközzel feltartóztatni bennünket.

A játék grafikája nem tartozik a kiemelkedő elemek közé, de az eszeveszett száguldozások közepette nem is kesergünk azon, hogy nem pipálja le a Room Zoom a Far Cryt. Ami nyomban szembetűnik az, hogy minden nagyon színes, ami nem is baj a program hangulatát figyelembe véve. A robbanások és egyéb különleges hatások esetében a sok szín kifejezetten illik a képbe, úgyhogy sok panaszunk nem lehet a program megjelenésére. Hasonló a helyzet a hanghatásokkal, valamint a zenével is, habár utóbbi elég hamar monotonná válik, de legalább ki lehet kapcsolni.

Nos, azzal aligha szállhat vitába bárki, hogy nem a Room Zoom: Race for Impact nyeri el az idei év legjobb PC-s programjának járó trófeát. Ennek ellenére akinek nincs ideje vagy türelme a tycoonokkal vagy a stratégiákkal vesződni, a véres akciójátékokat pedig túl erőszakosnak tartja, az feltétlen próbálja ki a programot egy rövid kikapcsolódás erejéig.

Rendszerkövetelmény:

Processzor P3 1000
RAM 256 Mbyte RAM
VGA 64 MB VRAM