Az Axelero Internetnél az ADSL-szolgáltatásokhoz hasonlóan 2004 novemberétől növekednek a Kábelnet hozzáférések maximális sebességei is: a cég szintén változatlan áron és változatlan szerződési feltételek mellett biztosít nagyobb sávszélességet ügyfelei számára az Axelero Kábelnet szolgáltatási területein.

Mint azt korábban megírtuk, a Matáv a sikeres tesztidőszak után november 16-ától folyamatosan nagyobb sávszélességre kapcsolja a hálózatán ISP-partnerein keresztül nyújtott ADSL-hozzáféréseket.

Ennek nyomán az Axelero Internet kábelnetes hozzáféréseinek maximális letöltési sebessége 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, illetve 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra változik, a szerződésben meghatározott minimális átviteli sebesség pedig ebben az esetben is változatlan.

Az előfizetői hozzáféréseket az ADSL szolgáltatással megegyező időben, 2004. november 16-tól állítják át. A sávszélesség emelése ez esetben is automatikus, az ügyfeleknek csupán pár másodperces leállásra kell számítaniuk. Az Axelero Internet intézkedésének célja, hogy Kábelnet Otthon és Kábelnet Hobbi szolgáltatásának színvonalát az ADSL-hez hasonló mértékben emelje.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Internet a Matáv-csoport tagja.)