Két új minigép a Casiótól

Vágólapra másolva!
Frissítette a Casio népszerű Exilim nevű ultrakompakt gépeinek körét: az EX-Z750 és Z57 típusok ötletes funkcióikra és a már jól bevált Pentax objektívek minőségére alapozva, jó esélyekkel indulnak a minikamerák piacán.
Vágólapra másolva!

Új irányvonalat képvisel a Casio Exilim Z termékcsaládjában az EX-Z750, amely 3-szoros optikájával ugyan beillik családtagjai közé, azonban az alkalmazott Pentax objektív (38-114mm) nem a megszokott gyújtótávolságú, és a 7,2 megapixeles képérzékelő sem mindennapos. A videó rögzítésére is alkalmas kamera 640x480-as felbontású AVI fájlba tömöríti az igen jó minőségű felvételt. Ezt a funkciót a Past Movie üzemmód egészíti ki, amelynek bekapcsolásával a felvétel készítésének megkezdése előtti öt másodperc kép- és hanganyaga már a készülék memóriájában található, és rögzítésre is kerül. Manuális mód is fellelhető a beállítások között, ami lehetőséget ad a blende és a záridő szabad változtatására. A Z570-ből természetesen nem hiányozhat a számtalan témamód, a különböző effekteket előidéző filterek sem, és az Exilim sorozatra jellemző villámgyors működés áldásos hatását is élvezheti a fényképező tulajdonosa. A felvételek gyors számítógépre töltéséről USB 2.0 kapcsolat gondoskodik.

Forrás: [origo]
Casio Exilim EX-Z750


Az 5 megapixeles Casio EX-Z57 képében reinkarnálódott a tavaly ősszel bemutatott Z55-ös típus, amely gyakorlatilag az LCD méretében különbözik utódjától. A nagyképernyős Z57 hátoldali kijelzőjének mérete ugyanis 2,7 collosra növekedett. A változatlanul 115-ezer pixel felbontású képernyő méretének növelése nyomán az új típusból már nem tartalmaz átnézeti keresőt. A fényképező a nemrégiben debütált "Super Life Battery", azaz extra hosszú élettartamú akkumulátorai révén körülbelül 400 kép (CIPA standard szerint) elkészítéséhez rendelkezik elegendő energiával. Szintén korábbi típusokból ismert a gép kikapcsolásakor ötletesen optikai tengelyétől elcsúszó, kiváló Pentax objektív igen jó makró képessége és a vakuasszisztensnek nevezett funkció, amely a túl sötétre sikerült felvételek automatikus korrigálását végzi el. A fotók számítógépre töltéséhez a mellékelt USB-s dokkolóállomás használható.