Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság

Casio: új, 5 megapixeles kompakt gép

Vágólapra másolva!
A Casio bejelentette Exilim EX-P505 elnevezésű, 5 megapixeles, 5-szörös zoomátfogású fényképezőgépét. A QV-2800UX típus utódjának tekinthető modellbe sztereo mikrofont és kihajtható LCD-t építettek be.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az Exilim termékcsalád legújabb tagjának CCD-érzékelője 1/2,5 collos, felbontása 5 megapixel. Az ötszörös zoomátfogású objektív fókusztávolsága 6,3-31,5 mm közötti, amely kisfilmes rendszerbe átszámítva 38-190 mm-nek felel meg. Az optikai zoomot 8-szoros digitális zoommal egészítették ki, makrófelvétel pedig ár 1 cm-es távolságból készíthető az új Exilimmel. A gép beépített vakuval bír, ez aktiválásakor a vázból ugrik elő.

A JPEG formátumban mentésre kerülő képek a beépített 7,5 MB saját memórián túl SecureDigital vagy MultiMediaCard-ra rögzíthetők, a fotókhoz 30 másodperces hangmegjegyzés is fűzhető. A gyártó nem mellékel memóriakártyát a géphez, azt ki-ki saját igényei szerint választott méretben vásárolhatja meg külön. A kompakt fényképező számítógéphez 2.0 USB porton keresztül csatlakoztatható.

Videofelvétel a P505-össel VGA - 320x240 és 640x480 pixeles - felbontásban, és MPEG4 formátumban készülhet - a sztereo mikrofonnak köszönhetően sztereo hanggal, a felvétel méretének a memóriakártya kapacitása szab határt. Extra funkció, hogy nemcsak a fotók, hanem az elkészült videó is szerkeszthető a fényképezőgépen. A széleskörű manuális beállítási lehetőségek (blende, záridő, fehéregyensúly, stb.) mellett "best shot" funkcióban 22 előre programozott üzemmód közül lehet választani a felvételek készítésekor.

Az EX-P505 méreteiben igen szerény: 98x55x73 mm, tömege akkumulátorral együtt 215 gramm. Bár kihajtható és elforgatható LCD kijelzőjének átmérője 2 coll, mégis csupán 85 ezer pixelt tartalmaz. Az LCD ki- illetve behajtásával a gép automatikusan ki és bekapcsol. A kamera energiaforrása egy 1230 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor, melyhez hálózati töltőt is mellékelnek. Az új Exilim várhatóan márciusban kerül majd piacra 150 ezer forint körüli áron.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről