Közös DVD-formátumot tervez a Sony és a Toshiba

Vágólapra másolva!
A japán Sony és a Toshiba cégek békét akarnak kötni a következő DVD-formátum generáció kifejlesztése körül kialakult vitában. A Nihon Keizai Shinbun gazdasági napilap értesülése szerint a két konszern egy hibridszabvány kidolgozására tesz erőfeszítést, amely egyesítené magában a két gyártó új generációs DVD-technológiáit.
Vágólapra másolva!

Az egymással konkuráló Blu-ra és HD-DVD technológiák kapcsán egy ideje késhegyre menő harcot vív egymással a két elektronikai konszern: a Sony a Philips által kifejlesztett Blu-ray technológiát támogatók csoportjához csatlakozott, szemben a Toshiba és a NEC által kifejlesztett HD-DVD technológiával.

A nyolcvanas évek elején már lezajlott egy hasonló összecsapás a videokazetták formátuma miatt. Az akkori küzdelemből a JVC-féle VHS formátum került ki győztesen a Sony-féle Betamax és a Philips-féle Video 200 technológiával szemben.A lap értesülését a két konszern közvetlenül nem erősítette meg, mindazonáltal a Sony szóvivője elismerte, hogy tárgyal más gyártókkal a szabvány kidolgozásáról. A Toshibánál azt mondták, hogy a felhasználók érdeke az egységes szabvány mellett szól, és a Toshiba ennek megvalósítását tűzte ki célul.