Gyorsul a tempó a szélessávon

Vágólapra másolva!
A T-Com sávszélesség-emelésre több szolgáltató is reagált: a UPC csökkentette egyik csomagja havidíját, másik kettőnek pedig a sebességét növelte. Az Invitel pedig - saját területein - szintén megduplázta legtöbb csomagjának sebességét.
Vágólapra másolva!

Májustól ígérte a T-Com (korábban Matáv), hogy szolgáltatási területein megnöveli az ADSL-hozzáférések sebességét. Erre reagált két, a szélessávú-piacon érdekelt szolgáltató is: a UPC június 1-jétől csökkentette Chello Light csomagjának árát: a korábbihoz képest mintegy ezer forinttal olcsóbb hozzáférés - a hűségszerződés időtartamától függően - 5 500 illetve 6 ezer forintért fizethető elő. A szolgáltató elterjedtebb csomagjának, a Chello Classicnak az ára nem változott, az továbbra is 10-11 ezer forint havonta.

Keddi közleményében a társaság bejelentette, hogy a Classic, és a Plus csomagok sávszélességét júliustól tovább növeli. Így a Classic 2560, a Plus pedig 5120 kilobit/s-os sebességet érhet el a jövőben. Míg a Classic-elérések ára egy-, illetve kétéves hűségszerződés esetén 10 és 11 ezer, a Plus csomagé 16, illetve 17 ezer forint. Emeli ADSL-hozzáférése sávszélességét saját területein az Invitel is. A szolgáltató területein a legtöbb ADSL-ügyfélnek kétszer akkora sávszélességet biztosít, mint korábban, kivéve a 3072 kb/s-os hozzáféréseket, melyek csak harmadával, 4096 kb/s-ra bővülnek. A sávszélességbővítés nem jár árváltozással, fontos tudni ugyanakkor, hogy mind a T-Com, mind az Invitel csak a sávszélesség maximumát emelte: a garantált legkisebb sávszélesség értéke maradt a régi szerződésnek megfelelően.

Időközben a T-Com is előrukkolt egy saját ADSL-csomaggal: a vezetékes telefonvonalat, egy telefonos díjcsomagot, egyórás T-comos hotspot-hozzáférést, valamint 1 vagy 2 megabites ADSL-hozzáférést tartalmazó csomagban mind a telefonvonal, mind az ADSL-hozzáférés belépési díja 0 forint, az internet-hozzáférésért augusztus végéig havi 10-12 ezer forintot kell fizetni - sávszélességtől és hűségszerződéstől függően.