Pedofilok miatt zárt be chatszobákat a Yahoo

Vágólapra másolva!
A Yahoo internetes portál üzemeltetői bezárták az összes olyan csevegőszobát, melyet felhasználók hoztak létre. A lépésre azért került sor, mert számos pedofil arra használta ezeket, hogy kiskorú áldozatokat cserkésszen be rajtuk keresztül.
Vágólapra másolva!

A Yahoo tájékoztatása szerint a felhasználói chatszobákat a múlt héten szüntették meg azt követően, hogy egy amerikai tévécsatorna arról számolt be, hogy az online csevegőszolgáltatást számos pedofil is arra használja, hogy ismerettséget kössön kiskorú internetezőkkel.

Mindezt alátámasztani látszik, hogy az egyes bezárt beszélgetőcsatornák egyike például a "Fiatal lányok idősebb férfiaknak" címet viselte. A tévécsatorna beszámolója nyomán számos hirdető kivonta hirdetéseit az érintett online felületekről. Az ismert internetes portál szóvivője elmondta, bár a döntésnek számos olyan chatszoba is áldozatul esett, melyet tisztességes felhasználók látogattak. Ugyanakkor az üzemeltetők által létrehozott csatornák a megszokott módon működnek tovább, s a cég dolgozik a szolgáltatás továbbfejlesztésén, amely újra lehetővé teszi majd saját chatszobák létrehozását, de biztonságos módon.