Elkészült a Yahoo PC-s keresője is

Vágólapra másolva!
A tesztverzió után szerdától a Yahoo Desktop Search végleges változata is letölthető, amely a szöveges állományokban való kutakodásban lesz erős.
Vágólapra másolva!

A Yahoo keresőszoftverének "titkos fegyvere" ugyanis a LiveWords nevű funkció, amelynek segítségével a szöveges keresést lehet finomítani - adta hírül a CNet. Az első körben kilistázott állományokról a program egy előnézeti képet ad, ahol a kijelölt szavakra vagy mondatokra a LiveWords gomb megnyomásával lehet külön rákeresni. Az így elért találatokat egy felugró ablakban listázza ki a program.

Az ingyenes szoftver 300 fájltípus között keres a felhasználó számítógépén, így elboldogul e-mailekkel, azok csatolmányaival, Word dokumentumokkal, zene- és videofájlokkal is. A találatokat áttekinthetőbbé teszi, hogy a program a Firefox böngészőből ismert fülekkel ellátott ablakokban listázza ki azokat, fájltípusok szerint rendszerezve.

Erős mezőny

A Dekstop Search végleges változatát a Yahoo elsősorban a Google asztali keresőjének vetélytársául szánja, amely augusztus végén jelent meg, és azóta az Intellitext Watson nevű, mesterséges intelligenciát használó alkalmazása is csatlakozott a mezőnyhöz. A Yahoo szoftverének béta változatát január óta le lehetett tölteni, de a cég nem közölt információt arról, hányan használják az alkalmazást.