Többet lát a magyar internetből a Vizsla24

Vágólapra másolva!
A [vizsla24] keresőt is kiszolgáló Yahoo bejelentette, hogy a közelmúltban európai weboldalakkal bővítette a világhálós keresője által indexelt állományokat. Ennek köszönhetően október elejétől a magyar internetből is többet ismer a Yahoo, s az [origo] keresője is.
Vágólapra másolva!

A vállalat fejlesztői több hónapig dolgoztak az internetes kereső európai indexének bővítésén, amely a nyugat- és észak-európai országok (Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Benelux-államok, Olaszország, Spanyolország, a skandináv országok) mellett Magyarországot is érintette. A fejlesztésnek köszönhetően a magyar vonatkozású keresések során több mint 50 százalékkal nőtt a találatok száma - árulta el érdeklődésünkre Ron Verheijen, a cég európai üzletfejlesztési igazgatója.

A szakember ugyan nem fedte fel, hogy az indexbővítés során pontosan hány új objektum került be a Yahoo adatbázisába, mivel a cég nem szokott pontos részleteket közölni ennek méretéről. Azt viszont megtudtuk tőle, hogy a cég az egyes országokhoz - így a hazánkhoz - kapcsolódó új dokumentumok kiválogatása során azok nyelvét, internetes tartományát és egyéb lehetséges relevanciáját is figyelembe vette.

A Yahoo kibővített adatbázisa október 5-e óta működik, és az átállás a cég közleménye szerint nem befolyásolta a kereső működését: ezt a felhasználók csak az európai találatok bővüléséből érzékelhették. Az [origo] hírportál keresője, a [vizsla24] is a Yahoo keresőmotorját használja.