Kommunista főhösök a kínai videojátékban

Vágólapra másolva!
A kínai kommunista vezetés híres történelmi személyeket felvonultató videojátékokkal próbálja meg felvenni a harcot az általa károsnak ítélt, amerikai és dél-koreai játékokkal.
Vágólapra másolva!

A kínai vezetők az "egészséges társadalom" elveire és erkölcseire nézve károsnak ítélik a főleg az Egyesült Államokból és Dél-Koreából származó internetes videojátékokat, ezért döntést hoztak arról, hogy a kínai történelem pozitív alakjait szerepeltető játékokkal semlegesítik a hatásukat - így erősítve a fiatalokban a nemzeti érzést és a korrekt erkölcsi szemléletet.

A mintegy 15 millió kínai játékos Cseng Hi (Zheng He) admirális és Lej Feng (Lei Feng) katona példáján okulhat, ők lesznek ugyanis az új játékprogramok főszereplői. A sanghaji székhelyű Shanda informatikai társaság bejelentette, hogy a közeljövőben elindít egy sorozatot, amely a száz leghíresebb kínai életéből merít ihletet - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Cseng Hi admirális (1371-1435) a Ming-dinasztia idején élt, muzulmán eunuch volt, aki hatalmas flottát vezetett a Nyugat földjeinek felfedezésére. Eljutott az Arab-félszigetig és Kelet-Afrikáig. A róla szóló játék megtanít a Kína és más országok közötti kulturális csere fontosságára - jelentette ki a társaság vezetője.

Lej Feng (1940-1962) katona volt. Mao Ce-tung elnök szerénysége és a nép iránti odaadása miatt állította a fiatalok elé példaképnek. A videojátékban Lej Feng megmutatja, hogyan kell kézigránátot dobni, miként kell megmenteni természeti katasztrófa sújtotta embereket, és hogyan kell átélni mások megsegítésének örömét.