Kisebb tűz volt a T-Online épülete mellett

2005.06.01. 13:41

Kisebb tűz miatt riasztották a tűzoltókat ma délben az T-Com Petőfi Sándor utcai épületéhez. Személyi sérülés nem történt, és sem a tűz, sem a füst nem okozott kárt a T-Online, illetve a T-Com hálózati eszközeiben.

Ma délben kisebb tűz keletkezett a T-Com Budapest Belvárosában található épülete mellett. A Petőfi Sándor utcai irodaházban található a T-Online szerverterme, az Adatpark is, de sem a szerverek, sem más hálózati eszköz működését nem érintette az esemény, mint ahogy vállalat internetszolgáltatásában sem okozott zavart a tűz. Az épületet a füst miatt ugyan ki kellett üríteni, de fél kettőre már mindenki visszamehetett a munkahelyére.

Mint megtudtuk: a T-Com épülete mellett gyulladt ki egy láda, amelyben feltehetően egy hajléktalan őrizhette értékeit. A keletkezett hő miatt az épület bejáratának egyik üveglapja szétrobbant, s a tűz elérte a födém álmennyezetének szigetelését is. A kitört ablak miatt füst áramlott az épületbe - amit ki is ürítettek az oltás idejére -, ám a lángokat a kiérkező tűzoltók hamar megfékezték.

Az incidens nem befolyásolta a T-Online működését, valamennyi szolgáltatás zavartalanul elérhető volt.

(Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt.,  mely a Magyar Telekom-csoport tagja.)