10 megapixeles kamera az új mobilban

Vágólapra másolva!
Nyolc gigabájtos winchesterrel szerelt készüléke mellett a Samsung egy újabb csúcsmobillal rukkolt elő a CeBIT-en: az új készülékébe épített kamerával 10 megapixeles fotók rögzíthetők.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Hannoverben bemutatott készüléket sajnos kifejezetten az amerikai piacra szánja a gyártó, az európai hálózatokon az SCH-B600-as nem is működik. Ennek ellenére jelentős fejlesztésről van szó, a Samsung új kamerás telefonjával ugyanis igencsak komoly, 10 megapixeles felbontású állóképeket és jó minőségű videofelvételeket lehet készíteni.

A készüléket manapság már átlagosnak tekinthető - 240x320 pixeles - felbontású képernyővel szerelték fel, integrált kamerája háromszoros optikai zoomra képes. A vállalat közleménye szerint a B600-as készülék a Dél-Koreában népszerű műholdas sugárzású digitális tévéadások (S-DMB) vételére is alkalmas, de akár a televízióhoz is csatlakoztatni lehet. A mobiltelefonon az ismertebb formátumú dokumentumok is megnyithatók, s közvetlenül képes nyomtatni olyan printerekre, melyek támogatják a PictBridge nevű szabványt, zenefájlokat is le tud játszani, memóriáját pedig MMCmicro memóriakártyákkal lehet bővíteni.

A Samsung SCH-B600 telefon 318 dollár, azaz 70 ezer forintnak megfelelő áron lesz kapható, s várhatóan már ősszel a boltok polcaira kerül.

Ugyancsak fejlett fényképezési képességekkel felvértezett mobiltelefont mutat be Hannoverben az LG cég is. Az ugyancsak dél-koreai illetőségű cég készüléke mindössze két centi vékony, de 5 megapixeles fényképezőt zsúfoltak bele. A kamerás mobil autófókuszos optikával rendelkezik, s jó minőségű videofelvételeket tud készíteni, több adatot azonban egyelőre nem tudni róla.