Machez árul billentyűzetet a Microsoft

Vágólapra másolva!
A redmondi szoftvercég kifejezetten Macintosh számítógépekhez szánt, vezeték nélküli billentyűzetet és egeret dob piacra hamarosan. Az új perifériák speciális gombjaival az Apple operációs rendszerének funkcióit lehet elérni.
Vágólapra másolva!

Bár a Wireless Laser Desktop for Mac nevű, vezeték nélküli egeret és billentyűzetet tartalmazó csomagot a Microsoft márkanevén árusítják majd. Ezek a cég első olyan termékei, amelyet kifejezetten a rivális Apple cég gépein futó Mac OS X operációs rendszerével való használatra optimalizálták.

A szoftvercég közlése szerint az új billentyűzetek egyaránt használhatók az új, Intel processzorral, illetve a régebbi, IBM lapkával szerelt Mac számítógépekkel - hiszen drót nélküli vevőegységüket szabványos USB-porthoz lehet csatlakoztatni. Bár a társaság egyéb USB-s egereit és tasztatúráit is lehet Macintoshokkal használni, a most bejelentett perifériákat kifejezetten az Apple-szoftverekkel kompatibilis forrógombokkal szerelik fel: ezekkel - többek közt az iTunes médialejátszó vagy a Safari böngésző - funkcióit lehet gyorsan elérni, egyikük például a könyvjelzőket hozza be, egy másikkal pedig a képeken lehet zoomolni.

Forrás: [origo]

A Microsoft a tervek szerint a nyáron kezdi árusítani a maces billentyűzetet és az egeret, a két perifériát tartalmazó csomag húszezer forint körüli összegért lesz kapható.