Casio: új kompakt fényképezők

Vágólapra másolva!
Két új fényképezővel egészíti ki a Casio a kompakt gépcsaládját: a hat, illetve hét megapixeles kütyük azonban tavalyi modellek felfrissített változatai csupán, valódi újdonsággal nem szolgálnak.
Vágólapra másolva!

A Casio Exilim Card EX-S600D a tavaly ősszel bemutatott S600 módosított verziója. A tizenhat milliméter vékony fényképezőbe hat megapixeles érzékelőt szereltek, optikája háromszoros zoomot biztosít 38 - 114 milliméteres átfogás mellett. A minigép képstabilizátorral is rendelkezik, azonban fontos kiemelni, hogy nem optikai, hanem elektronikus megoldásról van szó, így feltehetően minősége is elmarad attól.

Forrás: [origo]

Az új gép hátoldalán változatlanul egy 2,2 collos, 85 ezer pixel felbontású LCD kapott helyet. Valójában egyetlen változás az elődhöz képest, hogy DivX rögzítési lehetőséggel is ellátták a kis kamerát. A közlemény szerint az S600D kizárólag Európában lesz kapható, egyelőre nem ismertetett áron.

A másik új modell a Casio Exilim Zoom EX-Z70, amely a Z60 ráncfelvarráson átesett változata. A hét megapixeles, két centiméter vastag kamera szintén 38 - 114 milliméteres zoomtartományban enged fotózni, képstabilizátora ugyanaz az elektronikus rendszer. Az idei trendnek megfelelően optikai kereső nem található a gép hátoldalán, a digitális kijelző pedig 2,5 coll átmérőjű, felbontása 115 ezer pixel.

Forrás: [origo]

Ami az új Exilim esetében érdekes lehet, az a beépített szoftveres funkciók sokasága. Összesen harmincháromféle témamóddal szerelték fel, a vakuzást pedig a Rapid Flash és Flash Assist opciók hivatottak segíteni. Az előbbi egy másodpercen belül három darab képet készít el, az utóbbi segítségével pedig a fotó alulexponált részeit lehet korrigálni. A fekete és ezüst színben kapható kütyü júliusban kerül a boltokba, várhatóan 230 angol fontos, azaz 93 ezer forintos kiskereskedelmi áron.