Megújuló Casio kártyagép

Vágólapra másolva!
A nyáron bemutatott S500-as típusát frissítette a Casio az Exilim EX-S600-as típussal. A legjelentősebb különbség az elődhöz képest a megnövelt, 6 megapixeles érzékelő
Vágólapra másolva!

Az új Casio EX-S600 az Exilim sorozatra jellemző módon igen vékony felépítésű, mindössze 16,1 milliméter vastagságú. Az objektív a már ismert háromszoros nagyításra képes lencserendszer, melynek képét egy 2,2 collos, 85 ezer pixeles folyadékkristályos monitor jeleníti meg.

Forrás: [origo]

Casio Exilim EX-S600



Az S600 videó-rögzítése a mára már mindennaposnak nevezhető 640x480-as felbontás mellett 30 kép/másodperces képsűrűséggel történik, melynek hosszát csak a memóriakártya kapacitása határozza meg. A felvett mozgóképeket MPEG4 tömörítéssel menti el, melyek ezután szerkeszthetők is - még a fényképezőgépen keresztül. A tervezők külön gombot helyeztek el a mozgóképfelvétel közvetlen elindításához. Ezzel együtt bekapcsolható a szoftveres képstabilizátor is, mely a beszédes Anti-Shake elnevezést kapta, és hatékonyan csökkenti a kézremegés okozta rázkódásokat.

A fényképező működése során többféle témamód közül lehet válogatni, melyek videofelvétel készítésekor is alkalmazhatók. Az EX-S600 működési sebességére nem lehet panasz. Mind a bekapcsolás, mind pedig a kioldási késedelem igen rövid ideig tart, melyek közül ez utóbbi kevesebb, mint egyszázad másodperc. Az új Exilim - mint ahogyan már elődje is - televízióhoz csatlakoztatható dokkolóegységén vagy egy külön megvásárolható kábelen keresztül. A lítium-ion akkumulátorról üzemelő és a jövő év elejétől kapható új Casio modell a hagyományos ezüstszürke mellett három különféle színben vásárolható majd meg - egyelőre még nem ismertetett áron.