Szélesvásznú minikamera a Casiótól

Vágólapra másolva!
Új ultrakompakt fényképezőt mutattak be: a Casio Exilim Card EX-S770 a szokásosnál vékonyabb kivitelű, és 16:9 oldalarányú videó rögzítésére is képes.
Vágólapra másolva!

A most bemutatott digitális fényképezőgép méretében a korábbi Exilim Card modellek hagyományait követi: mindössze 17 milliméter vastag, súlya pedig 127 gramm, így könnyen zsebre tehető. Az új típust hét megapixeles felbontású képérzékelővel és háromszoros optikai zoommal látták el, melynek átfogása átlagosnak mondható, hiszen kisfilmes értékeken számolva 38 - 114 milliméter.

Érdekesség viszont a hátoldali digitális kijelző, ugyanis nem csupán mérete átlagon felüli, de egyéb paraméterei is. Az LCD 2,8 coll átmérőjű, felbontása pedig 230 ezer pixel, és oldalarányai sem megszokottak: a Panasonic Lumix LX2-hez hasonlóan 16:9-es képarányú, szélesvásznú a monitor. Ez részben különös döntés, elvégre az előbb említett fényképezővel szemben hagyományos képérzékelővel rendelkezik a Casio S770, ugyanakkor filmezésre ez a kijelző alkalmasabb lehet.

Szélesvásznú üzemmódban a kamera 704x384 pixeles felbontású mozgókép rögzítésére képes, de elérhető a szokásos 640x480 pixeles VGA-mód is. Mindkét esetben MPEG-4 tömörítési eljárással készül a videó, melyet a beépített tárolóra, vagy memóriakártyára lehet elmenteni. Az előbbi szokatlanul kis méretű, mindössze hat megabájt, a külső eszközökből viszont az új Casio már támogatja az SD/MMC típusokon kívül az új SDHC szabványt is.

Forrás: [origo]

Az Exilim Card EX-S770 a tengerentúlon szeptemberben jelenik meg a kereskedésekben, várható piaci ára pedig 380 dollár, azaz megközelítőleg 80 ezer forint lesz.