Két új érintőképernyős Sony kamera

Vágólapra másolva!
Újabb termékeket mutatott be a világ második legnagyobb fényképezőgép-gyártója: ezúttal korábbi típusok ráncfelvarráson átesett verziói kerülnek a piacra.
Vágólapra másolva!

Az egyik új modell a Sony Cyber-shot T50, mely lényegében megegyezik az áprilisban leleplezett T30-as fényképezővel. Mindkét gép háromszoros átfogást biztosít 38 - 114 milliméteres tartomány mellett, illetve egyaránt rendelkeznek optikai képstabilizátorral, sőt még felbontásuk is azonos, hét megapixel.

Az eltérés valójában a hátoldali LCD méretéből adódik, hiszen ezúttal egy 3 col átmérőjű, érintőképernyős változat került a gépre. Mindez azt jelenti, hogy a beállításokat nem kezelőszervekkel, hanem a monitor nyomogatásával lehet elérni.

Érintőképernyős modell már korábban is szerepelt a japán gyártó kínálatában: mi is teszteltük a Cyber-shot N1-as típust. Ennek most jelent meg egy módosított változata, mely aranyszínben érhető majd el a következő hónaptól. A típus különlegessége, hogy egy mellékelt eszköz segítségével szabadon lehet írni, és rajzolni az elkészült képekre, illetve az is, hogy akár 500 fotót tárol a beépített memóriában VGA felbontásban, így hordozható fotóalbumnak is tekinthető.

Forrás: [origo]

Sajnos szédítő újdonságokról nem tudunk beszámolni az N2-es esetében sem, hiszen gyakorlatilag megegyezik az előző modellel, azt leszámítva, hogy immár tíz megapixeles érzékelőt kapott, és az elérhető legnagyobb érzékenység ISO 1600-ra változott. A fotózáshoz jobban értők ezekből az adatokból már sejthetik, hogy e miatt nem lesz érdemes eladni a régi típust sem, hiszen az átlagos felhasználók számára ezek nem jelentenek észrevehető különbséget.

Forrás: [origo]

Mindkét új Sony digigép a következő hónapban kerül a kereskedések polcaira, áruk a tengerentúlon pedig 500, illetve 450 dollár, azaz megközelítőleg 108 ezer, és 97 ezer forint lesz.