Wi-Fi-n is tud hívni a Nokia új mobilja

Vágólapra másolva!
A finn mobilgyártó a barcelonai 3GSM Világkonferencián mutatta be új mobilját, amellyel vezeték nélküli internetelérési pontok közelében az interneten keresztül is lehet telefonálni.
Vágólapra másolva!

A finn gyártó Nokia 6136 jelű új készüléke 2006 második negyedévében kerül a boltokba. Érdekessége, hogy a hagyományos GSM mobilhálózatok mellett Wi-Fi vezeték nélküli internetelérési pontokra is lehet kapcsolódni vele. A készülékbe épített technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az aktív beszéd- vagy adatkapcsolat megbontása nélkül álljanak át interneten keresztül bonyolított kommunikációra, ha megfelelő hotspot közelébe érnek.

Az új készülék széthajtható kivitelben készülé, s négy különböző GSM-frekvencián (850, 900, 1800 és 1900 MHz-en) működőképes, nagyobbik kijelzője 262 ezer színárnyalatot tud megjeleníteni. Beépített digitális fényképezője 1,3 megapixeles fotókat tud rögzíteni, emellett mp3-lejátszóval és sztereó rádióval is felszerelték, memóriáját pedig az újfajta microSD kártyákkal lehet majd bővíteni. A gyártó adatai szerint a készülék a szokásosnál jobb készenléti és beszélgetési időt biztosít majd mind mobilhálózaton, mind pedig Wi-Fi-n keresztüli kommunikáció esetén.

Forrás: [origo]
Az új Benq EF91

Újabb gyorsan letöltő mobilok

Barcelonában a Benq-Siemens is újdonsággal rukkolt elő: a mobilgyártó EF91-es jelű harmadik generációs készüléke a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access - nagysebességű letöltéscsomag hozzáféréssel) nevű technológiát támogatja, így a hagyományos 3G készülékek sebességének többszörösével képes adatokat letölteni. A készülék emellett komoly, 3,2 megapixel felbontású, autófókuszos integrált kamerával is rendelkezik, memóriája pedig ugyancsak microSD kártyával bővíthető. A zene- és videolejátszásra alkalmas készülék virtuális térhangzást is kínál használójának, s hasonló paraméterekkel rendelkező képernyővel bír, mint a Nokia készüléke.

A Benq mellett a dél-koreai Samsung is bemutatta a kongresszuson saját HSDPA-készülékét. Az SGH-Z560-as típus 2 megapixeles fényképezőgéppel, 30 megabájt belső memóriával rendelkezik. Egyelőre egyik készülék pontos megjelenési ideje és várható ára sem ismert.