Multifunkciós Samsung fényképezők

Vágólapra másolva!
Három új rejtett optikás digitális fényképezőt jelentett be a Samsung a CeBIT-en. A gépek érdekessége, hogy zenét és videót is képesek felvenni.
Vágólapra másolva!

A most bemutatott készülékek az év elején debütált Miniket VP-MS-sorozatot egészítik ki. Ez a gépcsalád úgynevezett 6 az 1-ben megoldásokat kínál, vagyis az eszközök nem csupán digitális fényképezőgépek, hanem egyben videokamera, mp3 lejátszó, hangfelvevő, webkamera és adattároló funkciót is kaptak egyetlen készülékben.

Forrás: [origo]

A Samsung SC/VP-MS10, VP-MS11 és VP-MS15 öt megapixeles képérzékelővel és 2,5 collos LCD kijelzővel van felszerelve. A három típus között az egyetlen különbség a beépített memóriakártya méretében rejlik: a legegyszerűbb modell 64, a középkategóriás 128, a prémium modell pedig 512 megabájtos tárolót kapott. A belső memóriát mini-SD típusú memóriakártyákkal lehet bővíteni, integrált akkumulátorukat a PC USB portján keresztül lehet tölteni.

Forrás: [origo]

A sorozat mindhárom új gépe 3-szoros zoomátfogású, képstabilizátoros optikával rendelkezik és mozgóképeket 640x480 felbontásban képes készíteni 30 képkocka/mp-es sebességgel, MPEG4 SP tömörítéssel. Az új Samsung kamerák európai bevezetéséről nem közöltek információkat, azonban az már biztos, hogy ezüstmetál, fekete és vörös színben lesznek kaphatók.