Európában drágább lesz az új Nintendo

Vágólapra másolva!
A Nintendo Wii játékgép Mikulás után két nappal érkezik meg az európai boltokba, s a kontintensen mintegy húszezer forinttal lesz drágább, mint az USA-ban.
Vágólapra másolva!

Londoni sajtótájékoztatóján a japán videojáték-gyártó pénteken bejelentette, hogy legújabb videojátéka december 8-ától lesz megvásárolható az európai boltokban. A Nintendo Wii alapcsomagja a kontinensen 250 eurót, azaz közel hetvenezer forintot kóstál majd, míg az amerikai piacon ugyanez 250 dollárba, vagyis körülbelül ötvenezer forintba kerül.

Szerencsére az európai piacra szánt alapcsomag is tartalmazni fogja a Wii Sport nevű játékcsomagot, melyben tenisz-, baseball-, golf-, boksz- és golfprogram található. A játékgép érdekessége egy speciális, távirányítóhoz hasonlító vezérlő, mely a játékokban egyaránt betöltheti például a pisztoly, a horgászbot, vagy a pingpongütő szerepét. A kontinensen a játékszoftverek is drágábbak lesznek az amerikainál: 50-60 eurót, vagyis 13-16 ezer forintot kell majd fizetni értük (a 10-12 ezer forint helyett). Az alapcsomagban egy vezeték nélküli vezérlő, és egy hozzá kapcsolható nuncsaku-szerű kontroller kap majd helyet, egy második irányítót 40+20 euró, vagyis körülbelül 16 ezer forintért lehet majd venni a géphez.

Forrás: [origo]

Bár az új Nintendóval a cég a Wii-vel többek közt a nagymamákat is meg akarja hódítani, egy extra irányítóval és egy plusz játékkal már meghaladhatja majd a százezer forintot. A gyártó ígérete szerint a masina piacra dobásakor a Wii-hez 15-20-féle játékszoftver lesz kapható, de a konzol a korábbi modellre, a GameCube-ra készült programokat is futtatni tudja. Internetes játékszolgáltatásán keresztül a cég korábbi játékait letölthető változatban is árusítani fogja, ezek európai árai azonban még nem ismertek.