Véget ért a grandiózus tesztelés, az Office 2007 készen áll a november végi céges premierre - adta hírül a Microsoft. A szoftver a szolgáltatások terén is tartogat újdonságokat a magyar felhasználóknak.

A Microsoft ma bejelentette, hogy lezárta a Microsoft Office 2007 kódját és a szoftver kiadásra jelölt változata (Release to Manufacturing, röviden RTM) is elkészült. Az aranykód, vagyis a kereskedelmi forgalomra szánt programváltozat elkészülése egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második béta verzióját 3,5 millióan töltötték le.

Sok segédanyag lesz a szoftverekhez

A Microsoft Office RTM változatának megszületése után a következő lépés a 2007-es Office, a Windows Vista és az Exchange Server 2007 üzleti felhasználóknak szóló kiadása lesz november 30-án. A Microsoft nagyszabású rendezvénysorozattal készül erre, a New York-i eseményt Steve Ballmer vezérigazgató nyitja majd meg. A szoftverek általános piaci megjelenése, így a magyar verzióé is 2007 első negyedévében várható.

Az új Office bevezetését egy sor kiegészítő szolgáltatással és segédanyaggal segíti majd a Microsft. Az Office Online webes szolgáltatást 50.000 új súgó-cikkellyel, egy "Hogyan lehet" jellegű áttekintő résszel, 35 demonstrációs programmal, 24 online tanfolyammal és 400 új letölthető sablonnal vértezték fel. A cég újabb tesztprogramot indít decemberben, valamint a szoftverek telepítője is kényelmesebb lehetőségeket ígér a rendszergazdáknak az átálláshoz.

Sms-ezni lehet majd az Office-nak

Az új irodai alkalmazások egyik jelentős újítása, hogy sms-ben is kapcsolatot lehet majd tartani velük - igaz, nem mindenhol és nem minden mobilszolgáltatónál. A funkció lehetővé teszi e-mail üzenetek, kapcsolatok, naptár-bejegyzések és feladatok küldését és fogadását, a számítógép és a mobiltelefon közötti üzenetek formájában.

Forrás: [origo]
Segédanyag bőven kell majd az új szoftverekhez

A 2007-es Office rendszer legtöbb terméke 38 nyelven jelenik meg, amelyek mindegyike teljes körű funkcionalitással rendelkezik és minden Office termék lokalizált változatát tartalmazza. Magyarul megjelenik az összes Office alkalmazás - például az eddig hiányzó OneNote jegyzetelőprogram -, és a kiszolgáló termékek nagytöbbsége is.

Az Office történetében először a 2007-es változat vásárlói most minden nyelvhez külön vásárolhatnak kiegészítő csomagokat, amelyek azonnal kétnyelvűvé teszik az alkalmazásokat és az eszközkészleteket, valamint másodlagos lokalizált felhasználói felületet, súgó fájlt, szótárt és szinonima-szótárt is tartalmaznak.