Messzelátó minifényképező Japánból

Vágólapra másolva!
Új ultrakompakt fényképezőt mutatott be a Casio a Las Vegas-i CES kiállításon: a hét megapixeles Exilim EX-V7 a világ legkisebb, hétszeres optikai zoomos kütyüje.
Vágólapra másolva!

Az új japán eszköz mindössze 1,9 milliméterrel vékonyabb a CES-díjnyertes Kodak V610-nél, mely ráadásul tízszeres zoomot kínál, mégis sokaknak érdekes lehet, ugyanis a kisfilmes értékeken 38 - 266 milliméter közti átfogást biztosító masina valódi képstabilizátort is kapott.

Forrás: [origo]

Az új Exilim új képfeldolgozó egységet kapott, így élességállítási rendszere képes követni a mozgó objektumokat, valamint kizárólag a szükséges területeken csökkenteni a képzajt. Az autófókusz-segédfénnyel is felszerelt digigép hátoldalán 2,5 colos, 230 ezer pixel felbontású LCD kapott helyet, átnézeti keresővel viszont nem látták el. Figyelemreméltó, hogy teljesen manuálisan beállítható expozíciós üzemmódokat is kapott az új fényképező, hiszen ebben a méretben ez még nem terjedt el. A kezdő fotósoknak a különféle automata üzemmódok segítenek a fotózásban.

Forrás: [origo]

Az Exilm Hi-Zoom EX-V7 szélesvásznú, 848x480 pixel felbontású mozgókép rögzítésére is képes, melyet a viszonylag hatékony H.264 szabványú kodekkel tárolja a 12 megabájtos beépített memóriába, vagy az SD/SDHC/MMC típusú kártyákra. A tengerentúlon márciusban jelenik meg kiskereskedelmi forgalomban az új készülék, fogyasztói ára várhatóan 399 dollár, azaz 78 ezer forint lesz.