Casio: 60 kép másodpercenként

Vágólapra másolva!
Figyelemreméltó fényképezőt jelentett be egy japán vállalat: a hat megapixeles Exilim EX-F1 amellett, hogy tizenkétszeres optikai zoomot kapott, másodpercenként akár 60 fotó rögzítésére képes teljes felbontásban.
Vágólapra másolva!

A legtöbb fényképezőgép sorozatfelvételi sebessége 3-4 kép készítésére elegendő, még a milliós profi gépek is legfeljebb 10 képkockát képesek felvenni ennyi idő alatt. Éppen ezért számít különlegesnek az új Casio, hiszen a felbontást 336x96 pixelre csökkentve 1200 kép/másodpercre nő a sebesség.

Forrás: [origo]

Szintén érdekes, hogy a Full HD, vagyis 1920x1080 képpontos filmet 60 kép/másodperc sebességgel készíti el a japán készülék. Rossz fényviszonyok között az érzékenységet legfeljebb ISO 1600-ra lehet növelni, a beépített hagyományos vaku pedig 7 fps gyorsaságra képes, miközben a mobiltelefonoktól kölcsönzött LED-es fényforrás használatával 10-60 fps érhető el sötétben. Mindennek természetesen megkérik az árát: az Egyesült Államokban 999 dollárba, azaz 173 ezer forintba kerül majd a hibrid kamera.