Vágólapra másolva!
Megjelent az ingyenes irodai szoftvercsomag legújabb verziójának tesztváltozata, ami ismeri a legújabb microsoftos dokumentumokat és a macesek is gond nélkül használhatják.
Vágólapra másolva!

Az OpenOffice.org 3 béta változatát egyelőre csak angol nyelvű kiadásban lehet letölteni. A fejlesztők, lévén a hibák kiszűrésére szánt tesztváltozatról van szó, nem javasolják mindennapos használatra, de az új funkciókat meg lehet nézni benne.

Egy kicsit szebb, egy kicsit okosabb - leginkább így lehetne összefoglalni az OpenOffice 3 újdonságait. A legfontosabb praktikus újítás talán az, hogy a szoftver már ismeri az MS Office 2007-hez tartozó, és az ODF dokumentumformátumokat, a táblázatok nagyobbak immár 1024 oszloposak is lehetnek, lehet őket közösen szerkeszteni.

A fejlesztők emellett lecseréltek egy sor ikont, és néhol átalakították a kezelőfelületet, például a nagyítást. A szöveges dokumentumok szerkesztése során egyszerre több oldal is látható, és jegyzeteket lehet fűzni az aktuális munkához, az új grafikon-elemek mellett a rajzeszközöket is kibővítették.

Az OpenOffice 3 bétája Windows, Linux, Solaris és Mac OS X operációs rendszerre tölthető le a http://download.openoffice.org/3.0beta webcímen. A Mac-felhasználóknak könnyebbséget jelent, hogy már az X11 grafikus keretrendszer telepítése nélkül használhatják a szoftvert, amely teljes egészében illeszedik az Aqua felhasználói felülethez.