Megdobálták Budapesten Steve Ballmer Microsoft-vezért

Vágólapra másolva!
Tojással dobálta meg egy fiatalember Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját hétfőn Budapesten a Corvinus Egyetemen; a szoftveróriás vezetője a Te változtatod meg a világot című előadását tartotta éppen.
Vágólapra másolva!

Ballmer azt követően kezdte el beszédét, hogy átvette a Corvinus Egyetem díszpolgári címét. A vezérigazgató első mondatában megkérte a technikusokat, hogy kapcsolják fel a villanyt, mert nem fog prezentációt vetíteni. Pár másodperccel azok után, hogy ez megtörtént, a nézőtéren felpattant egy fiatalember, és angolul kiabálni kezdett Steve Ballmerre a szoftvercég és a kormány közötti megállapodást kritizálva: "Hé te! A Microsoft 25 milliárd forintot lopott el a magyar adófizetőktől! Add vissza a pénzt!" A fiatal férfi ezek után tojásokat kezdett dobálni a Microsoft vezérigazgatójára.

Steve Ballmer először megmerevedett, majd a tojások elől a pulpitus mögé menekült, így egy darab sem találta el. A dobáló fiatalembert kivezették a teremből, a szakember pedig, mintha mi sem történt volna, jó hangulatban folytatta előadását. Steve Ballmer az egyetemi hallgatóknak címzett lelkesítő beszéde - a Microsoft alapítása körüli anekdotázás mellett arról is beszélt, milyen fontos az optimizmus a vállalkozás során - után az MTI tudósítójának kérdésekre válaszolva elismerte: 1966 (vagyis tízéves kora óta) nem fordult elő vele, hogy tojásokkal dobálták volna meg.