Lemeszelték a Google autóját a brit rendőrök

Vágólapra másolva!
Az észak-angliai Bradford városában a rendőrség vette üldözőbe a Google utcaképeket filmező autóját, mert a kocsi a buszsávban haladt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök a belvárosban vették üldözőbe a Google térképeihez a panorámás utcaképeket készítő autót, mert az a buszsávban közlekedett - írja a Daily Telegraph. A kocsit egy háztömbön keresztül követték, majd mindkét jármű egy parkolóban húzódott le.

Büntetést azonban nem szabtak ki a sofőrre, mivel a Google engedélyt kapott a filmezésre, és ezek szerint arra is, hogy a tömegközlekedésnek fenntartott sávokat használja (bár erre nem tértek ki a cikkben). A rendőrök csak azért állították le az autót, hogy ellenőrizzék, mit csinál. A tetőre szerelt kamerákkal és Google-matricákkal kidekorált járműveket elég egyszerű megkülönböztetni, de valószínűleg nem értesült minden járőr az akcióról.

A Bradfordi "elfogásból" ítélve a Google térképeire hamarosan minden nagyobb angliai város felkerül majd. A felvételeket készítő autókat korábban már több nyugat-európai nagyvárosban is kiszúrták Olaszországban, Németországban, Spanyolországban és Hollandiában.