Digitális kamerának is jó az új Nintendo

Vágólapra másolva!
A Nintendo DSi integrált digitális kamerát, nagyobb képernyőket, beépített böngészőt, zenelejátszót kínál, játékokat lehet letölteni rá, mérete pedig kisebb lett a hagyományos DS-nél.
Vágólapra másolva!
A Kotaku játékblog beszámolója szerint a Nintendo őszi sajtóeseményén bemutatott új, DSi márkajelzésű készülék a korábbi modellénél közel negyedével nagyobb képátlójú, 3,25 colos képernyőket kapott. Emellett a felújított változatot hátlapján 3 megapixeles digitális kamerával is felszerelték, a kijelző alatt pedig egy VGA-felbontású másodlagos kamera kapott helyet. Az elkészült fotókat az új modellen végre alkalmazott SD-kártya-foglalatban lévő memóriakártyára lehet elmenteni - ugyanez szolgál egy másik újítás, a letölthető játékok vagy mp3 zenefájlok raktárául is.

Forrás: [origo]

A konzolgyártó ugyanis DSi Shop néven online játékboltot is indít a wifin keresztül már internetezésre is használható játékgéphez. Bár Opera webböngészőt az előd DS-hez is meg lehetett vásárolni, az nem aratott nagy sikert, mivel lassan működött, funkciói pedig meglehetősen korlátozottak voltak. Arról egyelőre nincs információ, mire lesz képes az új modell ezen a téren.
Az online letölthető játékokat Nintendo pontokért lehet majd megvásárolni a tévéhez kapcsolható Wii konzolhoz hasonló módon: a kínálatban ingyenes szoftverek mellett 200, 500 és 800 pontos programok lesznek majd, az alapcsomagban pedig 1000 levásárolható pontot találnak majd a vevők. Az online boltban régi játékokat is lehet majd vásárolni, ami azért fontos, mert az új modellel már nem lehet használni a Game Boy Advance-ra kiadott játékokat, az ehhez szükséges csatlakozó ugyanis már hiányzik róla.
A Nintendo DSi elsőként japánban kerül a boltokba november elsején, 18900 jenes, vagyis nagyjából 30 ezer forintnak megfelelő összegért. A Bloomberg értesülései szerint a világ többi részén csak a jövő évben kerül a boltokba az új zseb-Nintendo, amely a premierre fekete és fehér színekben lesz elérhető.

Forrás: [origo]

A DSi modell már a harmadik változat, amit a japán cég piacra dob a dupla képernyővel szerelt, hordozható DS konzolból. A masina első változata 2004 decemberében jelent meg, ezt 2006 márciusában a vékonyabb kivitelű, tetszetősebb DS Lite modell követte. A vállalat az első típus megjelenése óta idén nyárig 77,5 millió darabot értékesített a különböző típusokból. A Nintendo augusztusban bejelentette, hogy pénzügyi évének végéig várhatóan 30,5 millió darab hordozható játékgépet értékesít majd, ami mintegy kétszerese annak, amelyet a rivális Sony kíván elérni saját zsebgépével, a PSP-vel. Ez utóbbi játékkonzolból októberben ugyancsak új verzió kerül a boltokba, a korábbinál jobb minőségű képernyővel, beépített mikrofonnal.
A Sony zsebgépét már évek óta felszerelték böngészővel, lehet rajta digitális fotókat, zenéket és filmeket is lejátszani, digitális kamerát azonban külön lehet megvenni és csatlakoztatni hozzá. A zsebre rakható videojátékok piacát eddig a két japán cég uralta, azonban nemrégiben új vetélytársa tettek szert, ugyanis az Apple is megkezdte a játékok árusítását érintőképernyővel és mozgásérzékelővel felszerelt iPhone és iPod eszközeihez.