35 milliméteres szenzor a Sonytól

Vágólapra másolva!
A sajtóközlemény természetesen nem jött teljesen váratlanul, hiszen az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tükörreflexes fényképezők. A 24,8 megapixeles érzékelőt már az idén nagy mennyiségben fogják gyártani.
Vágólapra másolva!

A Canon és a Nikon után újabb japán vállalat készítette el saját úgynevezett teljes képkockás, vagyis 24x36 milliméteres képérzékelőjét: a Sony chipje ráadásul listavezetővé léphet elő, hiszen a Canon 1Ds Mark III-ban "mindössze" 21 megapixeles, a Nikon D3-ban pedig 12 megapixeles szenzor kapott helyet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Sony által kifejlesztett CMOS lapka másodpercenként 6,3 kép továbbítására képes a hivatalos adatok szerint, így profi fotózásra is alkalmas lehet, különösen, hogy elméletileg kevesebb zajt produkál a többi technológiával szemben az új "Column-Parallel A/D Conversion" segítségével.

Érdekes lépés, hogy a Sony rendszere nem a két konkurens által dicsőített 14 bites analóg/digitál átalakítást használja, hanem a megszokott 12 bites módszert, így elméletben a tónusátmenetek kevésbé tökéletesek, de a többi fejlesztés ezt a tervezők szerint bőven ellensúlyozza majd. Kíváncsian várjuk az eredményt.