Vigyázat, a Google már a kertben van!

Vágólapra másolva!
A Google Maps amerikai városokról készült panorámaképein sikerült néhány amerikai család magánterületére is bekémlelni.
Vágólapra másolva!

A webes térképekre felkerült utcai panorámaképek (Street View) fotóit kászítő speciális jármű két Pittsburgh-i otthon udvarára is behajtott, kellemetlen meglepetést okozva ezzel a háziaknak, akik az interneten látták viszont a telkükről készült felvételeket - írja a CrunchGear. A Boring-házaspár perrel fenyegette meg emiatt a Google-t, így a fotókat törölték a térképszájtról, szomszédjaik viszont csak valamivel később léptek fel az ügyben, miután egy internetes hírszájton szembesültek a helyzettel.

A McKee-házaspár az egyedüli lakója annak a rövid zsákutcának (Goldenbrook Lane), amelyik a házukhoz vezet a pennsylvaniai nagyváros zöldövezetében, ám a Google számára fotózó jármű vezetője nem tudta, hogy hol ér véget az utca, és hol kezdődik a háziak telke. Mint az a The Smoking Gun oldalán közzé tett fotókon jól látszik, a panorámaképeket készítő autó behajt a kavicsos úton, majd a telekhatárnál kezdődő lebetonozott kocsibehajtón, és közvetlenül a három garázsos ház beállóján fejezi be útját a gyerekek trambulinja és kosárlabda-palánkja előtt.

A Google Maps Street View opciója alatt már több mint 20 amerikai nagyváros utcáiról található részletes panorámafotó, amelyek a navigálást hivatottak segíteni. A közterületen készült felvételek korábban is sok kellemetlen meglepetést okoztak azoknak a járókelőknek, akiket tudtukon kívül örökítettek meg így, azonban hasonló birtokháborításra mindeddig nem derült fény. A legrosszabb eset az volt, hogy valakit az utcára néző ablaküveg mögött örökített meg a fotókat készítő jármű az otthonában.