Hacker áll bosszút a legyőzött játékosokért

Vágólapra másolva!
Hackerek segítenek bosszút állni a vesztes Xbox játékosoknak. A dühös gamerek elosztott támadással szakíthatják meg legyőzőik meccseit.
Vágólapra másolva!

Új piacot találtak zombihálózataiknak a hackerek, elkeseredett, legyőzött Xbox játékosoknak adják el a hálózatok kapacitását, akik elárasztásos támadással állnak bosszút játékbeli kudarcaikért. A támadások elindításában egyetlen kihívás van, meg kell találni az ellenfél konzoljának IP-címét, ám az ezt szolgáló módszerekről is komoly leírások érhetőek el. A támadást az teszi lehetővé, hogy a többjátékos Xbox Live meccsek ne a központi szerveren fussanak, hanem a játékosok gépein.

Többet beszélgetnek és több ilyen programot terjesztenek az utóbbi három-négy hétben, mint korábban - nyilatkozta a BBC-nek Chris Boyd a Facetime Communications malware szakértője. A támadás nem az Xbox Live rendszer ellen irányul, a célpontként kiszemelt játékosok otthoni internetkapcsolatát bénítja meg - tette hozzá Boyd. A hackereszközök arra is használhatóak, hogy más netes tevékenységet, például a online videózást, megszakítsanak vele.

Bosszúálló robotokat egészen jutányos áron lehet bérelni. A SpywareGuide cikke szerint a rendszer teljes beállításáért és a kliensprogramért 20 dollárt kérnek el, a zombigépek darabja pedig két dollár. Azaz egy új játék árából már egy tíz gépes bosszúhadtestet is összeállíthatnak a temperamentumos, ám tehetségtelen gamerek.

Az Xbox Live elleni támadások többnyire kimerültek a játékosok adatainak kicsalásában, illetve trójaiakkal megpakolt hamis játékpont generátorok terjesztésében. Bár a támadók nem az Xbox Live rendszert árasztják el, a Microsoft szerint az új fajta támadás megszegi a játékhálózat felhasználási feltételit, és a rendszerből való kitiltással jár.