Jackson és Fawcett halálára építenek a csalók

Vágólapra másolva!
Az amerikai védelmi minisztérium kiberbiztonsággal foglalkozó részlege arra hívta fel a figyelmet, hogy elszaporodtak a világhálón a pénteken elhunyt két sztár, Michael Jackson és Farrah Fawcett nevére építő online visszaélések.
Vágólapra másolva!

Az amerikai CERT számítógépbiztonsági szervezet adatai szerint a két sztár halálát követően a hálózaton a spamek, adathalász-támadások és egyéb kártékony szoftverkódok terjesztésére irányuló tevékenység jelentősen gyarapodott. Számos csalás és visszaélés alapjául szolgálnak olyan hamis weboldalak, üzenetek, amelyek Michael Jackson énekes vagy az egykori Charlie angyala, Farrah Fawcett színésznő halálához kapcsolódnak - számolt be az AFP hírügynökség.

A CERT bejelentése szerint olyan e-mailek is kerengenek az interneten, amelyek személyes információkat kísérelnek meg begyűjteni a címzettől, mások esetében pedig az üzenetre válaszolva csupán a küldő e-mail címét gyűjtik be, hogy aztán kéretlen reklámokat küldhessenek arra. Más esetekben az üzenetekhez kártékony szoftverkódot csatolnak, vagy arra mutató hiperlinket helyeznek el. A szervezet ezért azt javasolja a felhasználóknak, frissítsék védelmi szoftvereiket, és ne nyissanak meg gyanús leveleket.