Kína: betiltják a maffiózós játékokat

Vágólapra másolva!
Kínában betiltották minden olyan videojátékot, amelyben maffiózó, vagy az utcákon fosztogató gengszterbandák tagjainak szerepét tölthetik be a játékosok, mondván ezek a programok károsak a fiatalokra, mivel a társadalomellenes viselkedést népszerűsítik.
Vágólapra másolva!

A kínai kulturális minisztérium bejelentése szerint a hatóságok a jövőben növelni fogja az interneten elérhető tartalmak felett. Ennek keretében a helyi szolgáltatóknak mostantól nem szabad népszerűsíteniük, elérhetővé tenniük, vagy honlapjukról linkelniük olyan játékokat, amelyek a gengszter-életstílust, azaz verekedést, gyilkolást, fosztogatást, nemi erőszakot, csalást, illetve a vérontást, agressziót népszerűsítik.

Mindezt a kommunista vezetés által kiadott kínai Népszava weboldalán jelentette be az ország kormányzata a hét elején - értesült az AFP hírügynökség. A tiltás indoklásául a vezetés azt hozta fel, hogy ezek a játékok komoly fenyegetést jelentenek a fenyegetik a törvényeket betartó társadalmat, annak morális értékeit, és könnyen árthatnak a fiataloknak. Az intézkedés nyomán már számos tartalomszolgáltatónál belső vizsgálat indult, melynek nyomán egyes játékok el is tűntek bizonyos webhelyekről, így például a Keresztapa filmből készült népszerű program (Godfather) is a tiltólistára került. A lap ugyan nem tudott arról beszámolni, hogy pontosan milyen szankciókat róhatnak ki az új szabályokat be nem tartó cégekre, ám sajtóbeszámolók szerint a büntetések meglehetősen komoly mértékűek.